Wednesday, November 22, 2017
tokey kuat teepoo, koolee kene sama

assalam......



tinggal 2 hari lagi sblm aku nk gi ke kemaman utk join satu event ni, yg aku dbuat selama 3 hari. skrg ni sempat la buat program kat satu maahad tahfiz ni. yg kat maahad tahfiz ni pagi smpai tghari je. byrn pun ok-ok je. blh la utk cover apa2 yg patut mase kat kemaman tu nnt. 

 

tghari tu, member aku ni dpt la satu wasap drp sorg geng lain. tnya psl status keje kitorg kat satu kdai memanah kat sini. kitorg kate mmg dh lama berenti, sbb dh bukak kdai sndri. 

 

sementara tu, lpas abih yg ni, aku pun blik rmh mcm biase buat psdiaan brg2 utk dbawa selain gi gym utk sediaan mental n fizikal sbb tau nnt akan kene bdiri lama. event tu nnt pagi smpai mlm, mcm yg hari tu jugak. pngnjur yg sama. 


tp bukan tu yg nk citer nye...


masa kat gym semlm, mase tgh syioookk layan smpai mandi peluh tu, ada la mamat situ bgtahu tepon aku bbunyi. so aku pun pi jenguk. ade missed kol dgn mesej skali. so aku call blik. rupenye ade cite besar psl kdai yg aku berenti keje ari tu drp member aku tu la. 


rupanye psl org yg wasap kat dia tghari td. dia tepon tnya psl tokey kdai tu dgn pkeje dia yg sorg tu, mcmana orgnye gitu gini..sbb tokey tu katenye ada la order bbrp brg dgn dia, pastu bgtau ade satu brg tak smpai. geng tu mcm tkjut la sbb katenye mmg smua brg dh pakej skali masa hantar tu. sbb rmai dh tau perangai buruk tokey kdai lama aku tu, yg slalu ambik brg dgn dealer tp xbyr. kononnya nnt dh dpt komisen baru byr. so, member aku bgtau la yg tokey tu mmg gitu dan ramai org xnak dah berurusniaga dgn dia psl perangai buruk tokey tu. lg teruk sbb ada dealer dh lama x buat urusniaga dgn tokey tu sbb mmg ade isu bkaitan duit. mgkin sbb tokey tu byr bhutang dan liat nk byr. dgn dealer lain sama jugak.


so member aku ni suruh aku pi check kat kdai tu esoknya sama ada btul ke brg yg order tu xsmpai atau mmg smpai. mana tau kot2 saje tokey tu nk tipu sbb nk lari drp byr. brg tu pun harga dlm rm200 lebih. bukan brand cikai2...


dpt info pulak, tokey tu kata mgkin pkeje dia yg bukak pakej brg bila smpai hari tu. sbb pkara ni, geng tu kate ni kali pertama dan last dia buat urusan dgn tokey lahanat tu. skrg ni dia dh mintak pulak no tepon pkeje tokey tu utk check.




Posted at 12:27 pm by MISTAKEN IDENTITY

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home










If you want to be updated on this weblog Enter your email here:




rss feed