Wednesday, September 28, 2016
ade yg mmg nak kene sebijik !!

assalammmmm....


(tarik nafas dlm2....)


mcm2 masalah kebelakangan nie... naik serabut dah kpala otak nie.. lg2 pasal duit.. 

br2 ni yg pasal masalah kat bank. ... well, sbnrnya bende tu dr mggu lpas lg dah, bila pegawai yg kat kaunter bank tu salah masuk duit utk byr bil ke akaun lain. so ambik mase 2 hari utk setel.   nasib baik la semlm dah setel.  






aaaaarrrggghhh !!!



yg lg satu, pasal ade la yg sekor ni slalu buat masalah mbazir duit mak bapak terlibat dgn mslh besar dgn authoritiy smpai jd wanted. tggal nk kene tngkap jer.. duit abis, yg duk kat rmh xdpt apa.. buat muka bodoh xnak dgr ckp org mcm la tu duit gaji dia. keje pun xde, byk cekadak pulak nk pakai duit byk2.. dah la bertahun2 menipu duit kluarga tu blum campur lg perangai penyangak buat mnyusah ke org kampung pukul anak org smpai ade jiran pi repot polis...  ingt smua org diam buat apa? tggu mase jer yg sekor ni nk kene lanyak smpai lembikl!    tu yg org slalu kate, dr kecik2 xnak mampus bila besar mnyusahkn org. apsal la yg spesis mcm ni hidup lg atas dunia ni??!!    paling tidak, baik la dia berambus dr negeri ni !! 



ni lg satu yg buatkn aku jd emosional... x sedar2 lg ke kelab martial art tu kalo dh diambik msn, jd sukan jerrr??!  'apsal cakap mcm tu?' tu yg ko tnye...  dah2 la dgn sukan mcm tu.. x ke mana pun.. awak tu jer yg blum sedor2 lg.. org turun nk training bior ler yg tradisional, yg blh guna kat atas jalan kalo jadi apa2.. kalo nk tumbuk2 stakat nk dpt point pastu dpt medal jer, baik la ko renung2 kan utk jangka masa pjg esok2.. dpt medal just utk bangga2 gitu jer.. pastu??!!  bende2 gini lg elok ko training yg tradisional sbb lg dekat dgn life sebenar yg kat atas jalan tu..









besar lg sbnrnya makna bile belajo ilmu tu...  cuba la ko pikir, kalo esok2 ko kene acu dgn pisau ke mase tgh jalan2, ko blh pakai ker tumbuk2 tu nk dpt point??!  kalo aku ni pnjenayah, ade aku kisah?! silap2 mampuih la ko kene lanyak...  jgn la bikin org lain gelakk... hahahaha..


lg ko tumpu main tumbuk2 gitu, lg byk la yg ko miss... bile pihak msn ambik buat gitu kat kelab tu, lg byk bende yg hilang.. last2 nnt tgk la akan ade la mane2 budak kelab tu akan kate boring la, itu la, ini la.. stakat ni pun dah ade yg bunyi pasal kebosanan sbb latihan xde isi... 


so, takyah la ko nak bising2 tanya 'apsal cakap mcm tuuuu'....  sbb ko tu yg tak sedar2 lg!!







Posted at 12:31 am by MISTAKEN IDENTITY

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry










If you want to be updated on this weblog Enter your email here:




rss feed